Páginas

martes, 11 de junio de 2013

Valoració de les comptències assolides i del bloc

En la darrer publicació d’aquest bloc faré una valoració de les competències que he assolit i la utilitat que extrec del bloc. Primerament, dir que aquesta assignatura ha requerit molt de temps per a la reflexió, com bé diu el seu nom, i no quedar-nos amb les primeres impressions, és a dir, anar molt més enllà del que veiem en un primer moment. Crec que el fet de reflexionar és una habilitat que no se li dóna la importància que es mereix, per aquest motiu, se’ns passen gran quantitat d’informacions per alt. A més, un tret al qual li he tret profit ha set al fet de poder compartir amb altres companys les experiències que anàvem comentant en el bloc, així com també visitar-ne i poder intercanviar opinions o conèixer alguns centres, a nivell de metodologia, amb més profunditat.

Penso que aquest any he millorat molt en la utilització de les TICS, especialment en els blocs ja que he sabut personalitzar-lo. A poc a poc, li he anat agafant gust, i a mida que he visitat blocs d’escoles, m’he conscienciat que a través d’ells, un centre i els seus membres es donen a conèixer. En un primer moment, no sabia ben bé si el que estava publicant al bloc estaria bé o no, però gràcies a les revisions que ens heu fet, han ajudat a saber com ho estàvem fent, a més d’animar-nos per la bona feina que estàvem fent o donar-nos algunes orientacions per anar millorant en les properes entrades.  

Una tasca que no ha set del tot senzilla ha estat la d’haver de reflexionar al final de cada entrada sobre les competències que havíem desenvolupat, ja que això requereix esforç, i ser conscient sobre allò que estem expressant. A més, ha set la primera vegada que he treballat d’aquesta forma, és a dir, saber trobar la competència que s’ajustés més al que estava explicant. Aquest repte m’ha suposat fixar-me molt més en el que posava, trobar-li un sentit i ser capaç d’identificar en quina competència estava relacionat.

Personalment, he de dir que al llarg d’aquest bloc es veu una evolució i que per tant, l’objectiu de fomentar les competències d’aquesta assignatura està aconseguit, malgrat que encara em queda molt per aprendre i aprofundir. El que és cert és que aquest bloc acaba aquí però no els meus aprenentatges, així com la reflexió és una acció que està present en les meves actuacions.

I ja per acabar, el fet d’haver de fer una valoració final serveix per aturar-me i pensar en aquests darrers mesos (què he fet, què he aprés, què m’agradat i que no, etc) i extreure els punts forts i febles de cada sessió.

Les etiquetes d’aquestes entrades estan relacionades amb la competència de reflexionar sobre els meus processos d’aprenentatge, especialment amb:
-      Fer-me preguntes relacionades amb el procés d’aprendre. És a dir, cada vegada que he hagut de fer una activitat he tingut que reflexionar, trobar relacions,  buscar en la xarxa tant de forma individual com en grup, sintetitzar, etc.
-      Reflexionar sobre els meus errors i cercar maneres de millorar. Això ho podem veure reflectit en les tasques diàries, nosaltres actuem d’una manera però no sempre surt el que esperem. Amb això vull dir que, quan la resposta no és l’esperada cerquem altres formes d’actuar, sempre sent conscient que ens podem equivocar.
-      Identificar punts forts i febles de les nostres competències i/o capacitats professionals. Aquesta competència l’he treballat al llarg del semestre i aquí es pot veure reflectida en el moment que explic en quines tasques he evolucionat, quines he de millorar i quines em falten treballar.




No hay comentarios:

Publicar un comentario