Páginas

sábado, 25 de mayo de 2013

Aprenentatges en relació als treballs exposats

  Explica els aprenentatges que has dut a terme en relació als projectes de millora i als documentals. 

En quant a la visualització dels projectes de millora i dels documentals, crec que se’ns han mostrat tot tipus d’imatges i d’opinions, amb això vull dir que els realitzadors de les diverses exposicions han mantingut l’objectivitat. Personalment, aquest tret em serveix per ser crítica amb el que estic veient i agafar les coses més significatives i saber-ho transformar i dur-ho a la pràctica en el meu terreny. Per exemple, en el documental del “Bon dia”, les assemblees que se’ns van presentar no van ser del meu gust. Penso que és un moment on es pot aprofundir molt més enllà del que vam observar i anar adquirint més aprenentatge i protagonisme a mida que els nens creixent. Observar diverses maneres de fer em val la pena i em satisfà, ja que quanta més quantitat de material, experiències tinguem, més coneixerem i podrem anar creant el nostre estil.

M’encanta fer treballs en els quals hi hagi una part pràctica, perquè és la manera més real i propera a la realitat en que ens trobarem en uns anys. Tots els temes que s’han tractat en els documentals han estat de gran interès, no sols per la funció que tenen dins un centre sinó per la gran quantitat d’informació que contenien. Visualitzant els projectes de millora, t’adones que tot el que es fa a l’escola, des del menys a lo més significatiu, es pot millorar. Es pot fer si som conscients i pensem en el que es fa, per què i per a que.

I ja per acabar, estic molt contenta del resultat del documental que he fet amb les meves companyes. Relacionat amb millorar-lo, possiblement quan el miri dins uns anys, canviaria alguns detalls del documental o pensaria el per què vam triar una manera i no l’altre. Aquesta reflexió la relaciono amb el moment evolutiu de les persones, a dia d’avui sé uns coneixements però dins uns anys, espero saber molt més, i anar creixent com a futura docent. A continuació, exposo les reflexions grupals que vaig fer amb les companyes respecte a “La vida en les parets”:

§  Aquesta feina ens ha servit per prendre consciència sobre la importància que té, a dia d’avui, la documentació. És molt habitual que per feina, o per les presses diàries, no hagi la comunicació desitjada entre mestres i famílies. Si la mestra diàriament va documentant allò que fa, ajudarà als pares a saber que han fet aquell dia els seus infants i a que hagi continuïtat entre el que es fa a casa i a l’escola.
§  El fet d’haver-nos desplaçat a una escola ha fet que haguem pogut observar com es relacionen les famílies amb les mestres i els infants, i com interactuen amb la documentació presentada.
§  Gràcies a la realització d’aquest treball i a les diferents converses amb els distints professionals, hem pogut aprofundir i conèixer la gran quantitat de possibilitats que ofereixen les parets.
§  Creiem que per a què la documentació sigui significativa per als infants, se li ha de dedicar temps; parlant-ne, reflexionant-ne,... amb la finalitat de trobar relació entre el que veuen a una fotografia i el que han viscut. D’aquesta manera els hi serà més fàcil explicar a les seves famílies el que han fet. 
§  La documentació, en un primer moment, pot veure’s com una tasca senzilla, però va molt més enllà de penjar les quatre millors feinetes del dia. Amb això volem dir que, a l’hora de fer-ho s’ha de tenir en compte l’estètica, per tal que resulti atractiu i convidi al visitant a interessar-se pel que veu. Així com també, a posar-ho en un lloc de pas i que tots els infants estiguin presents en un moment o altre.
§  A mesura que anàvem focalitzant l’observació en la documentació presentada a l’escola que hem visitat, hem pogut veure que l’equip educatiu, junt amb els infants, fan una molt bona tasca en equip, reflectint la identitat del centre i la metodologia treballada.
§  Referent al tema de les entrevistes realitzades als diferents professionals que apareixen al nostre documental, cal ressaltar el complex exercici d’organització i coordinació per poder portar-ho a terme, ja que hem hagut de concertar diverses cites, adaptar-nos a diferents horaris i que el temps i l’espai ens acompanyes a l’hora de realitzar les gravacions.

Les etiquetes d’aquesta entrada estan relacionades, primerament, amb la d’arribar a conclusions a partir de la contrastació de la informació recollida tant de la teoria com la pràctica, és a dir, una vegada hem obtingut tot allò que buscàvem, li hem hagut de donar forma, sentit amb la finalitat de poder extreure aprenentatges; també, una competència que l’he treballat ha estat la d’identificar les creences de la persona que estava explicant en comparació amb les meves, i així ser més conscient del per què jo no faria una activitat de la mateixa manera que estic veient. I ja per acabar, la competència d’identificar bones pràctiques, i comparar-les. Aquesta darrer, la he treballat en el moment de visualitzar les diferents tasques que es fan a l’escola i jo decidir quina manera és la que més m’agrada.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario